House of Glory

The Ultimate Sapphire

Alkisah seorang gadis....

*ini mungkin post saya yang paling panjang di blog sapphire...kita tunggu dan lihat...

Izinkan saya memulakan post kali ini dengan serangkap pantun 4 kerat...


Sudah lama unggun tidak menyala,

Lama lagi suara tidak kedengaran,

Hari ini hari jadi kawan yang gila,

Burfday Shahidah Deen menjadi paparan.


Tanggal 26 April 1989, seorang bayi yang diassume tidak menangis kerana mmg sejak azali dijangka akan menjadi seorang yang innocent dan lumpy, keluar dari womb seorang wanita...

Cuba bayangkan apa yang bermain di fikiran bayi itu tatkala keluar dari womb...

Kepala otak bayi: ape nih...? siapa nih? Kenapa banyak darah ni...? nak masuk balik, nak masuk balik... jauhkan diri kau dari aku...nyah kau dari sini...nak masuk balik!!!!!

uwekkk...uwekkk....nangis juga bayi itu akhirnya setelah tali pusatnya dipotong oleh seorang doctor di sebuah hospital di bandar yang dikenali sebagai Kuching..nun jauh di seberang laut Cina Selatan...

Dua puluh tahun kemudian, (oh my god sha! U dah 20??!! Gila tua... haha)...seorang gadis berenang meredah laut cina selatan, mendaki banjaran titiwangsa, stop sekejap di R n R sungai buloh sehingga sampai ke kyuem di bawah tajaan SC dengan harapan ingin menjadi seorang ahli kewangan yang berjaya( kors finance..so mestilah jadi ahli kewangan kan kan?? )...tetapi ternyata demi mengecapi impian, manakan boleh gadis berambut panjang ikal mayang ini lari daripada cabaran dan dugaannya (wo...wo...) yang menanti di kyuem...

Gadis itu sudah mula memahami erti dugaan (wo...wo...) pada hari pertama lagi:

Gadis tinggi kurang kurus : Hi... i’m A****...

Gadis Sarawak: hello..I’m Shahidah... you dari mana?

Gadis tinggi kurang kurus : Subang Jaya...you?

Gadis Sarawak: Sarawak...

GTKK: wow jauhnye....hukhukhuk....(biaselah, gelak tak ikhlas...standard ar 1st time jumpe, kene bwat small talk yang banyak ketawa yang sebenarnya tidak perlu untuk megisi awkward2 silence dalam conversation)

Anda tidak mengerti? Ape dugaan pertama Sha?

Semuanya telah tertulis.... Shahidah deen terpaksa menghadapi cabaran yang paling besar(mmg besarlah) iaitu melayan kerenah GTKK itu sepanjang dua tahun ...

Walaubagaimanapun, GTKK di sini ingin mengumumkan setelah 1 tahun 9 bulan lebih, Shahidah Deen telah berjaya survive di kyuem dengan sihat dan selamat setakat ini....tahniah!!

CONGRATZ N HAPPY 2OTH BURFDAY MISS SHAHIDAH DEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mari kita menyelami suka duka hidup gadis ini.................

  • Sha is single and available(????) hehe ;)

  • Recently, sha telah memenangi the Most Eligible Bachelorette award di kyuem... hot stuff babe... tidak kurang hot juga the Most Eligible Bachelor itu yang digilai ramai gadis di kyuem sekarang ini macam tomok...tetibe...

  • Sha merupakan bekas bendahari wanita Rumah Sapphire...

  • Sha seorang yang sangat AKTIF... die SUKA SANGAT jogging.... sekarang pun SANGAT SUKA jogging... ;)

  • Sha seorang yang mengamalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat ....

Biliknya penuh dengan:

roti senantiasa wholemeal.... cume sekarang dia gilakan butterscotch (adeke orang yang x suke butterscotch?)

biskut Jacob dan Iko, cereal wheatbrain yang rasanya tidak sesedap koko krunch ataupun honeystars yang biasa dimakan GTKK....

low fat milk...iye, milk biasa tu ,bukan yang ada perisa macam strawberry milk yang digemari GTKK....

salah satu ayat yang sudah biasa kedengaran oleh GTKK di chalet adalah:

B******, omg i ate so much....” , dengan muka bersalah macam telah melakukan dosa yang amat besar .....

  • Sha sangat friendly.... dia innocent.... saya rasalah kalau seluruh warga sapphire ini stranded on an island dan hanya ada satu sampan yang boleh memuatkan satu orang sahaja untuk menyelamatkan diri, sudah pasti kami sebulat suara suruh Sha diselamatkan kerana tak sanggup melihat si gadis innocent ini terseksa... (iyeke?...ntah ntah dia innocent sgt bagi semua naik sampan die ditinggalkan seorang diri atas island...gtkk pun naik sampan...abislah mmg tak lamalah sampan itu hidup)
  • Akhir sekali, sha seorang yang LUMPY.... aka blurrrr.... memang banyaklah inciden2 di mana kelumpyannya terserlah.... tetapi ada satu kejadian yang masih tidak boleh saya lupakan yang pernah suatu ketika dahulu pernah menjadi sekapur sireh blog ini...

Pada suatu perlawanan bola sepak antara team Belangkas Kota dengan urmmm lupe la lagi satu Ole ole ek? Ke onde onde? Ntah x hengat....

Seorang mamat ini berkata: eeeee lumpy la u ni....

Sha dengan muke blurrr n innocent: lumpy tu ape?

Hahahahahahaha



Whatever it is...whether it’s your lumpyness or your kindness or even your ugghhh i makan banyak gila tadi” attitude, we all love you SHA!!! Luv ya to death..............mmuaaahhhh....xoxoxo....

Again...sElamat hari jadi shahidah deen!!!! Hope you will get all the joy in the world and a tall hot guy... ;)




Ikhlas dari hati,

~wan nur tomok...

5 comments:

wan nur tomok? hahaha (virus tomok)

 

WAHHH EPPY bezday Sha!!!ahahaha, post yg menarik pasal sha. Abis terserlah keblurrannya. Suke sangat post nih. patotny betolkan sikit tajuk...Alkisah seorang gadis lumpy~ahaha....Sha...Sha

 

haha mmg nak letak tajuk tuh udin..
tapi sbgai kawan yg baik, tak smpai ati nk perlakukan dia sebegitu...huahuahua...

 

kawan2. terima kasih for the long brithday post for me. haha.
but for the record, wan nur tomok byk exaggerate la pasal my eating habits. I am NOT a HEALTH FREAK la ban. baruk semalam makan chicken chop yg berminyak gler tu ape.

 

dear sha,

how to distinguish between GTKK and a HEALTH FREAK:

health freak: ewww,chicken chop yg berminyak giler...(quoted ok)

GTKK: wah...chicken chop...best nyer...sha, u tak makan fries ker? bg i lah....

-period-